Koninklijk paleis Amsterdam

Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2016

Op vrijdag 7 oktober zal Koning Willem-Alexander in het Koninklijk Paleis Amsterdam de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2016 uitreiken aan vier jonge kunstenaars. Na de feestelijke uitreiking opent de Koning de tentoonstelling waar de winnende werken en een selectie uit de overige schilderijen te zien zijn. 

jury
De jury van de Koninklijke Prijs 2016 bestaat uit: Gijs Frieling, Hans den Hartog Jager, Nanda Janssen, Iris Kensmil, Jan van der Ploeg, Benno Tempel (voorzitter) en Esther Tielemans.

tentoonstelling
8 oktober t/m 16 november
De tentoonstelling laat werk zien van de vier winnaars en twintig andere jonge kunstenaars. Met je smartphone kun je op de tentoonstelling informatie opvragen over de kunstenaars en hun werk.

openingstijden

Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie.

Het Grote Juryspel
Nieuw dit jaar is het Grote Juryspel, een teamspel voor 6 t/m 99 jaar. Met opdrachten gaan de spelers op zoek naar hun favoriete schilderij. Stem en win, want het schilderij met de meeste stemmen wordt verloot. Ook kinderen kunnen hun favoriete werk kiezen. Ze maken niet alleen kans op het schilderij maar ook op een unieke rondleiding door het Amsterdamse Paleis.

pers