Koninklijk paleis Amsterdam

nieuws

Wij houden je graag op de hoogte van alle gebeurtenissen in dit unieke gebouw.

Het Koninklijk Paleis Amsterdam is één van de drie paleizen die gebruikt worden door het Koninklijk Huis. Het Paleis is decor van staatsbezoeken, prijsuitreikingen, nieuwjaarsrecepties en andere officiële koninklijke ontvangsten. Daarnaast is het Paleis voor het grootste deel van het jaar geopend voor publiek. Bezoekers kunnen het Paleis het gehele jaar door bewonderen. 

  • carillon paleis op de dam

25 juli - carillon van het Paleis bespeeld

Deze zomer wordt iedere maandag, van 12.00-13.00 uur, het carillon van het Paleis bespeeld. Verschillende beiaardiers spelen een divers repertoire. Het carillonconcert is te beluisteren op de Dam en omgeving.

De klokken van het carillon van het Koninklijk Paleis Amsterdam zijn gegoten door François en Pieter Hemony. Zij moesten in 1665 binnen zes à zeven maanden de klokken voor het stadhuis leveren tegen 17 stuivers het pond.

een filmpje over het carillon