Koninklijk paleis Amsterdam

nieuws

Wij houden je graag op de hoogte van alle gebeurtenissen in dit unieke gebouw.

Het Koninklijk Paleis Amsterdam is één van de drie paleizen die gebruikt worden door het Koninklijk Huis. Het Paleis is decor van staatsbezoeken, prijsuitreikingen, nieuwjaarsrecepties en andere officiële koninklijke ontvangsten. Daarnaast is het Paleis voor het grootste deel van het jaar geopend voor publiek. Bezoekers kunnen het Paleis het gehele jaar door bewonderen. 

  • symposium the new social media

24 mei - Paleissymposium ‘The new social media’

Op donderdag 24 mei 2012 organiseerde de Stichting Koninklijk Paleis Amsterdam het symposium ‘The new social media’. Hare Majesteit de Koningin was gastvrouw van het symposium, waarbij ook Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden aanwezig waren.

Zo’n 120 deelnemers afkomstig uit wetenschap, bedrijfsleven en media kwamen in het Koninklijk Paleis Amsterdam bijeen. Zij luisterden onder andere naar een lezing van de heer Eric Schmidt, executive chairman van Google, die eregast was tijdens de bijeenkomst. Het symposium werd voorgezeten door Prof. dr. Robbert Dijkgraaf, president van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen en universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam.

De Stichting Koninklijk Paleis te Amsterdam organiseert doorgaans een tweetal symposia per jaar. Vooraanstaande sprekers wereldwijd bieden tijdens deze bijeenkomsten een verrassende kijk op maatschappelijke vraagstukken en actuele thema’s.