Koninklijk paleis Amsterdam

nieuws

Wij houden je graag op de hoogte van alle gebeurtenissen in dit unieke gebouw.

Het Koninklijk Paleis Amsterdam is één van de drie paleizen die gebruikt worden door het Koninklijk Huis. Het Paleis is decor van staatsbezoeken, prijsuitreikingen, nieuwjaarsrecepties en andere officiële koninklijke ontvangsten. Daarnaast is het Paleis voor het grootste deel van het jaar geopend voor publiek. Bezoekers kunnen het Paleis het gehele jaar door bewonderen. 

  • uitreiking zilveren anjers 2012 paleis op de dam

19 juni - uitreiking Zilveren Anjers

H.M. de Koningin reikte dinsdag 19 juni 2012 de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uit in het Koninklijk Paleis te Amsterdam. Dit jaar is de onderscheiding toegekend aan Wim Statius Muller uit Curaçao, Reint Wobbes uit Huizinge en het echtpaar Clemens en Neeltje van der Ven uit Den Bosch. 
 
De Zilveren Anjer wordt sinds 1950 jaarlijks toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of het natuurbehoud in Nederland en in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Z.K.H. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. In 2005 heeft H.M. de Koningin deze taak overgenomen.
 
 
Afbeelding: Alexander Rinnooy Kan, Reint Wobbes, H.M. de Koningin, echtpaar Neeltje en Clemens van der Ven, Wim Statius Muller en Adriana Esmeijer. © Foto: Sander Stoepker