Koninklijk paleis Amsterdam

nieuws

Wij houden je graag op de hoogte van alle gebeurtenissen in dit unieke gebouw.

Het Koninklijk Paleis Amsterdam is één van de drie paleizen die gebruikt worden door het Koninklijk Huis. Het Paleis is decor van staatsbezoeken, prijsuitreikingen, nieuwjaarsrecepties en andere officiële koninklijke ontvangsten. Daarnaast is het Paleis voor het grootste deel van het jaar geopend voor publiek. Bezoekers kunnen het Paleis het gehele jaar door bewonderen. 

  • opening tentoonstelling lodewijk napoleon en zijn paleis op de dam

Prins van Oranje opent tentoonstelling

Op donderdag 28 juni 2012 heeft Z.K.H. de Prins van Oranje de tentoonstelling 'Koning Lodewijk Napoleon & zijn Paleis op de Dam' geopend in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De tentoonstelling werd geopend in aanwezigheid van H.K.H. Prinses Máxima.

De tentoonstelling vertelt het verhaal van Lodewijk Napoleon, de eerste bewoner van het Paleis. Meubilair, unieke kunstvoorwerpen en mini-documentaires brengen het gebouw tot leven als Frans Koninklijk Paleis. Ook wordt aandacht besteed aan de bijzondere erfenis van zijn regeringsbeleid.

De tentoonstelling is te zien tot en met 16 september 2012.

meer informatie

Afbeelding: Z.K.H. de Prins van Oranje ontvangt het eerste exemplaar van de publicatie behorend bij de tentoonstelling uit handen van Marianna van der Zwaag, hoofd presentaties. Foto: Anneke Ruys.