Koninklijk paleis Amsterdam

Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2016

Op vrijdag 7 oktober heeft Koning Willem-Alexander in het Koninklijk Paleis Amsterdam de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2016 uitgereikt aan Bart Kok, Mike Pratt, Tanja Ritterbex en Sam Salehi Samiee. Na de feestelijke uitreiking opende de Koning de tentoonstelling waar de winnende werken en een selectie uit de overige schilderijen te zien zijn. 

toespraak Koning Willem-Alexander bij de uitreiking

winnaars

jury
De jury van de Koninklijke Prijs 2016 bestaat uit: Gijs Frieling, Hans den Hartog Jager, Nanda Janssen, Iris Kensmil, Jan van der Ploeg, Benno Tempel (voorzitter) en Esther Tielemans.

juryrapport

tentoonstelling
8 oktober t/m 16 november
De tentoonstelling laat werk zien van de vier winnaars en twintig andere jonge kunstenaars. Met je smartphone kun je op de tentoonstelling informatie opvragen over de kunstenaars en hun werk.

openingstijden

Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie.

Het Grote Juryspel
Kom in het Koninklijk Paleis het Grote Juryspel spelen! In dit teamspel voor iedereen van 6 t/m 106 leer je door allerlei kijkopdrachten met andere ogen kijken naar hedendaagse kunst.
Stem en win, want het schilderij met de meeste stemmen wordt verloot! Je kan je favoriete schilderij winnen én je maakt kans op een unieke rondleiding door het Amsterdamse Paleis.

pers